Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym

Autor: mlodyswiebodzice

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 litra

1.2 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy pod bieżącą woda. Następnie osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i cebulę kroimy w kostkę..

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę. Gdy cebulka jest już zeszklona dodajemy wątróbkę i dusimy około 5 minut do momentu aż wątróbka puści soki.

Krok 3

Następnie na patelnię wlewamy 0.25 l mleka i wrzucamy ćwiartki jabłek ( możemy je zastąpić sokiem jabłkowym - około 1,5 szklanki ). Całość dusimy jeszcze ok 15 - 20 minut i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej