Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
0.25 litra
1.2 kilograma
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę myjemy pod bieżącą woda. Następnie osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i cebulę kroimy w kostkę..
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę. Gdy cebulka jest już zeszklona dodajemy wątróbkę i dusimy około 5 minut do momentu aż wątróbka puści soki.
Krok 3
Następnie na patelnię wlewamy 0.25 l mleka i wrzucamy ćwiartki jabłek ( możemy je zastąpić sokiem jabłkowym - około 1,5 szklanki ). Całość dusimy jeszcze ok 15 - 20 minut i gotowe :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej