Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym

Autor: mlodyswiebodzice

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

0.25 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy pod bieżącą woda. Następnie osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i cebulę kroimy w kostkę..

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę. Gdy cebulka jest już zeszklona dodajemy wątróbkę i dusimy około 5 minut do momentu aż wątróbka puści soki.

Krok 3

Następnie na patelnię wlewamy 0.25 l mleka i wrzucamy ćwiartki jabłek ( możemy je zastąpić sokiem jabłkowym - około 1,5 szklanki ). Całość dusimy jeszcze ok 15 - 20 minut i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej