Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym

Autor: mlodyswiebodzice

ratingratingratingratingrating

72

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 sztuka

2 sztuki

0.25 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę myjemy pod bieżącą woda. Następnie osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i cebulę kroimy w kostkę..

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę. Gdy cebulka jest już zeszklona dodajemy wątróbkę i dusimy około 5 minut do momentu aż wątróbka puści soki.

Krok 3

Następnie na patelnię wlewamy 0.25 l mleka i wrzucamy ćwiartki jabłek ( możemy je zastąpić sokiem jabłkowym - około 1,5 szklanki ). Całość dusimy jeszcze ok 15 - 20 minut i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątrobka cielęca w sosie cebulowo jałlkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej