Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciekawy smak to zasługa lawendy właśnie, w Polsce rzadko używanej jako przyprawa.

Krok 2

Jeśli nie uda ci się jej kupić – bywa tylko w specjalistycznych sklepach

Krok 3

z przyprawami – użyj rozmarynu lub jakichkolwiek ulubionych ziół.

Krok 4

Byle aromatycznych.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozmrożony płat ciasta filo ułóż na

Krok 6

desce i rozetnij na cztery prostokąty. Złóż każdy prostokąt wzdłuż na pół

Krok 7

(powinny powstać długie paski ciasta o szerokości około 5 cm). Pokrój

Krok 8

każdy twarożek na 4 kawałki. Na węższym brzegu każdego paska ciasta

Krok 9

ułóż kawałek twarożku, polej odrobiną miodu, posyp tymiankiem, lawendą

Krok 10

i orzeszkami. Składaj pasek ciasta, tak aby powstał trójkąt z serem

Krok 11

w środku. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Krok 12

Piecz około 10 minut lub dłużej, aż trójkąty będą rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej