Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciekawy smak to zasługa lawendy właśnie, w Polsce rzadko używanej jako przyprawa.

Krok 2

Jeśli nie uda ci się jej kupić – bywa tylko w specjalistycznych sklepach

Krok 3

z przyprawami – użyj rozmarynu lub jakichkolwiek ulubionych ziół.

Krok 4

Byle aromatycznych.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozmrożony płat ciasta filo ułóż na

Krok 6

desce i rozetnij na cztery prostokąty. Złóż każdy prostokąt wzdłuż na pół

Krok 7

(powinny powstać długie paski ciasta o szerokości około 5 cm). Pokrój

Krok 8

każdy twarożek na 4 kawałki. Na węższym brzegu każdego paska ciasta

Krok 9

ułóż kawałek twarożku, polej odrobiną miodu, posyp tymiankiem, lawendą

Krok 10

i orzeszkami. Składaj pasek ciasta, tak aby powstał trójkąt z serem

Krok 11

w środku. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Krok 12

Piecz około 10 minut lub dłużej, aż trójkąty będą rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej