Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą
średnie
0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciekawy smak to zasługa lawendy właśnie, w Polsce rzadko używanej jako przyprawa.
Krok 2
Jeśli nie uda ci się jej kupić – bywa tylko w specjalistycznych sklepach
Krok 3
z przyprawami – użyj rozmarynu lub jakichkolwiek ulubionych ziół.
Krok 4
Byle aromatycznych.
Krok 5
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozmrożony płat ciasta filo ułóż na
Krok 6
desce i rozetnij na cztery prostokąty. Złóż każdy prostokąt wzdłuż na pół
Krok 7
(powinny powstać długie paski ciasta o szerokości około 5 cm). Pokrój
Krok 8
każdy twarożek na 4 kawałki. Na węższym brzegu każdego paska ciasta
Krok 9
ułóż kawałek twarożku, polej odrobiną miodu, posyp tymiankiem, lawendą
Krok 10
i orzeszkami. Składaj pasek ciasta, tak aby powstał trójkąt z serem
Krok 11
w środku. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Krok 12
Piecz około 10 minut lub dłużej, aż trójkąty będą rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























