Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą
średnie
0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciekawy smak to zasługa lawendy właśnie, w Polsce rzadko używanej jako przyprawa.
Krok 2
Jeśli nie uda ci się jej kupić – bywa tylko w specjalistycznych sklepach
Krok 3
z przyprawami – użyj rozmarynu lub jakichkolwiek ulubionych ziół.
Krok 4
Byle aromatycznych.
Krok 5
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozmrożony płat ciasta filo ułóż na
Krok 6
desce i rozetnij na cztery prostokąty. Złóż każdy prostokąt wzdłuż na pół
Krok 7
(powinny powstać długie paski ciasta o szerokości około 5 cm). Pokrój
Krok 8
każdy twarożek na 4 kawałki. Na węższym brzegu każdego paska ciasta
Krok 9
ułóż kawałek twarożku, polej odrobiną miodu, posyp tymiankiem, lawendą
Krok 10
i orzeszkami. Składaj pasek ciasta, tak aby powstał trójkąt z serem
Krok 11
w środku. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Krok 12
Piecz około 10 minut lub dłużej, aż trójkąty będą rumiane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej