Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciekawy smak to zasługa lawendy właśnie, w Polsce rzadko używanej jako przyprawa.

Krok 2

Jeśli nie uda ci się jej kupić – bywa tylko w specjalistycznych sklepach

Krok 3

z przyprawami – użyj rozmarynu lub jakichkolwiek ulubionych ziół.

Krok 4

Byle aromatycznych.

Krok 5

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozmrożony płat ciasta filo ułóż na

Krok 6

desce i rozetnij na cztery prostokąty. Złóż każdy prostokąt wzdłuż na pół

Krok 7

(powinny powstać długie paski ciasta o szerokości około 5 cm). Pokrój

Krok 8

każdy twarożek na 4 kawałki. Na węższym brzegu każdego paska ciasta

Krok 9

ułóż kawałek twarożku, polej odrobiną miodu, posyp tymiankiem, lawendą

Krok 10

i orzeszkami. Składaj pasek ciasta, tak aby powstał trójkąt z serem

Krok 11

w środku. Powtórz z pozostałymi składnikami.

Krok 12

Piecz około 10 minut lub dłużej, aż trójkąty będą rumiane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Stefanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej