Chrzan wielkanocny z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzan wielkanocny z żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko pokrój w drobną kostkę. Żurawinę razem z cukrem i jabłkiem gotuj na małym ogniu do momentu uzyskania gęstego sosu.

Krok 2

Gdy sos będzie gotowy, wymieszaj dokładnie z chrzanem, przełóż do miseczki i podawaj jako dodatek do wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzan wielkanocny z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej