Chutney Jabłkowy

Autor: Grzesiek Szczurek

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj do niej kawałki obranego jabłka i duś pod przykryciem, a kiedy lekko zmiękną dodaj pozostałe składniki, duś jeszcze przez kilka minut i gotowe.

Krok 2

Do chutney`a możesz dodać ulubione zioła i przyprawy. Żurawinę możesz zastąpić rodzynkami lub pokrojonymi na mniejsze kawałki daktylami. Dobrze, jeśli część jabłek całkowicie się rozpadnie, podczas gdy część pozostanie w kawałkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej