Chutney Jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney Jabłkowy

Autor: Grzesiek Szczurek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj do niej kawałki obranego jabłka i duś pod przykryciem, a kiedy lekko zmiękną dodaj pozostałe składniki, duś jeszcze przez kilka minut i gotowe.

Krok 2

Do chutney`a możesz dodać ulubione zioła i przyprawy. Żurawinę możesz zastąpić rodzynkami lub pokrojonymi na mniejsze kawałki daktylami. Dobrze, jeśli część jabłek całkowicie się rozpadnie, podczas gdy część pozostanie w kawałkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej