Chutney Jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney Jabłkowy

Autor: Grzesiek Szczurek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj do niej kawałki obranego jabłka i duś pod przykryciem, a kiedy lekko zmiękną dodaj pozostałe składniki, duś jeszcze przez kilka minut i gotowe.

Krok 2

Do chutney`a możesz dodać ulubione zioła i przyprawy. Żurawinę możesz zastąpić rodzynkami lub pokrojonymi na mniejsze kawałki daktylami. Dobrze, jeśli część jabłek całkowicie się rozpadnie, podczas gdy część pozostanie w kawałkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej