Ciasteczka ze śliwkami

czyli energetyczna przekąska

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

114 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

40 gramów

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia (bezglutenowy) i sezam. Wszystko wymieszaj mikserem, dodając miękką Kasię. Wsyp śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką.

Krok 2

Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Piecz w nagrzanym do 180st. C piekarniku około 20 minut. 

Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

4

Opinie o przepisie

  • halia rychta

    halia rychta

    bardzo latwo i szybko ...bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgosia Gosia

    Malgosia Gosia

    Irena Peplinska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Wiśniewski

    Jakub Wiśniewski

    Rzeczywiście szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Pilar

    Michał Pilar

    Magdalena Mar Pi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej