Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

199 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżeczki

115 gramów

80 gramów

3 sztuki

75 mililitrów

75 gramów

200 gramów

do dekoracji:

600 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 180°C/160°C (z termoobiegiem). Tortownicę o średnicy 20 cm nasmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W innej misce ubić jajka, dodać pozostałe mokre składniki i wszystko dobrze wymieszać. Masę z mokrych składników dodać do składników suchych i wszystko wymieszać tak, aby składniki dobrze się połączyły.

Krok 3

Wlać do formy i piec przez około 35-40 minut lub do czasu, gdy patyczek wbity w ciasto będzie suchy.

Krok 4

Płatki kokosowe rozłożyć na blasze i podpiec na złoto przez 3-4 minuty w temperaturze 180°C/160°C z termoobiegiem. Po 5 minutach wyjąć ciasto z formy.

Krok 5

Odczekać, aż ciasto nieco ostygnie i pokroić je na 8 części. Podawać z kulką lodów i przypieczonymi płatkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto bananowo-kokosowe podawane na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej