Proste ciasto marchewkowe - Zobacz na przepisy.pl

Ciasto marchewkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1.6 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier utrzeć z olejem. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie wsypywać stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Na samym końcu dodać startą marchewkę i jeszcze raz wymieszać.

Krok 3

Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 24x30cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.

Krok 4

Piec w temp. 190-200 Stopni C przez ok. 40 min.

Krok 5

Po upieczeniu ciasto polewamy rozrobioną polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Torcik z kaszy manny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej