Ciasto rabarbarowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

45 dekagramów

25 dekagramów

50 dekagramów

2 łyżeczki

1 szklanka

1

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i Kasią, dodać mąkę.

Krok 2

Na koniec wsypać proszek do pieczenia.

Krok 3

Ucierając, dolać mleko.

Krok 4

Wylać ciasto do formy uprzednio wysmarowanej Kasią.

Krok 5

Odrobinę ciasta zostawić, następnie wymieszać z kakao.

Krok 6

Na ciasto wykładamy owoce, rabarbar pokrojony w małe kawałeczki.

Krok 7

Pomiędzy owocami zostawiamy odstępy około 2 cm, po czym całość zalewamy pozostałym ciastem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto rabarbarowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej