Ciasto rabarbarowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 szklanka

50 dekagramów

3 łyżki

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i Kasią, dodać mąkę.

Krok 2

Na koniec wsypać proszek do pieczenia.

Krok 3

Ucierając, dolać mleko.

Krok 4

Wylać ciasto do formy uprzednio wysmarowanej Kasią.

Krok 5

Odrobinę ciasta zostawić, następnie wymieszać z kakao.

Krok 6

Na ciasto wykładamy owoce, rabarbar pokrojony w małe kawałeczki.

Krok 7

Pomiędzy owocami zostawiamy odstępy około 2 cm, po czym całość zalewamy pozostałym ciastem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej