Ciasto serowo-budyniowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

502

35 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżeczki

0.5 opakowania

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

masa budyniowa:

1 litr

3 opakowania

masa serowa:

0.5 opakowania

0.5 szklanki

4 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść i ułożyć na kwadratową blaszkę.

Krok 2

Ugotowane budynie czekoladowe rozsmarować na cieście, zostawić do wystygnięcia.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 4

Mieszając dodawać serki, żółtka i budyń śmietankowy.

Krok 5

Na końcu dodać pianę ubitą z 4 białek, delikatnie wymieszać i rozłożyć na ostudzonym, czekoladowym budyniu.

Krok 6

Piec 40 min. w temp. 180 stopni.

Krok 7

Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto serowo-budyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej