Ciasto toffi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1067

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 opakowania

12 sztuk

1.75 szklanki

2 szklanki

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

null gramów

3 opakowania

0.75 litra

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić (6), dodać cukier (1 szklanka) i żółtka. Wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem (1 szklanka mąki + 1 łyżeczka proszku).

Krok 2

Wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.

Krok 3

Biszkopt kakaowy przygotować tak samo, a na końcu wymieszać z kakao.

Krok 4

Na mleku ugotować budynie z cukrem, przestudzone utrzeć z Kasią (1,5 kostki).

Krok 5

Masę podzielić na pół, do jednej dodać kakao (1 łyżeczka).

Krok 6

Mleko skondensowane zmiksować z kostką Kasi.

Krok 7

Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, masa budyniowa jasna, wafel, masa toffi, wafel, masa budyniowa kakaowa, biszkopt.

Krok 8

Można udekorować polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej