Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2.5 szklanki

2 łyżeczki

dodatki:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Borówki myjemy i pozostawiamy do osuszenia.

Krok 3

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę.

Krok 4

Dodajemy ostudzone kostki Kasi, a następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.

Krok 5

Tortownicę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Na ciasto równomiernie wysypujemy borówki.

Krok 6

Pieczemy ok. 1 godziny. Upieczone ciasto możemy dekorujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej