Ciasto z kaszą manną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa:

1 opakowanie

1 litr

1 szklanka

1 szklanka

3 łyżki

5 dekagramów

spód i wierzch:

5 opakowań

polewa:

1 opakowanie

dekoracja:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 litr mleka, Kasię oraz szklankę cukru zagotować, a następnie dodać szklankę kaszy manny i gotować według przepisu na opakowaniu (w moim przypadku 3-4 min).

Krok 2

Następnie dodać kakao oraz bakalie i dobrze wymieszać.

Krok 3

Do formy ok. 26 cm x 26 cm wyłożonej wcześniej warstwą herbatników wylać gorącą masę i przykryć drugą warstwą herbatników (można zrobić w formie prostokątnej - większej, ale wtedy ciasto jest niższe).

Krok 4

Następnie podgrzać połamaną czekoladę z odrobiną mleka w mikrofalówce przez 2 min., albo na gazie do rozpuszczenia.

Krok 5

Polać nią ciasto i posypać póki ciepłe posypką (dowolną - w moim przypadku płatki migdałów).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej