Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

256

401 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

250 gramów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

5 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu zmiksować Kasię, jaja oraz cukier.

Krok 2

Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.

Krok 3

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto, na którym należy ułożyć śliwki, żurawinę oraz posypać migdałami w płatkach.

Krok 4

Podając ciasto można posypać je dodatkowo cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z suszoną żurawiną i śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej