Ciasto ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

38

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

12 sztuk

0.5 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy Kasię z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajka i razem dobrze ubijamy.

Krok 2

Dodajemy przesiane mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, ubijamy.

Krok 3

Dolewamy mleko nie przerywając ubijania.

Krok 4

Dodajemy kaszę oraz ocet i teraz mieszamy krótko i delikatnie łyżką.

Krok 5

Przekładamy masę do formy (ja miałam niewielką prostokątną, ale może być też mała tortownica, jednak w niej będzie się chwilę dłużej piekło).

Krok 6

Ćwiartki śliwek układamy na cieście skórką do dołu.

Krok 7

Chwilę studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Polewamy lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej