
Składniki
1 łyżka
null
null
300 gramów
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie umyj, a następnie natnij wzdłuż w czterech miejscach.
Krok 2
Zmiażdż czosnek i zmieszaj go z bazylią. Tak przygotowaną marynatą natrzyj nacięcia każdej cukinii.
Krok 3
Piecz w folii aluminiowej około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej