Cukinia z rokpolem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z rokpolem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie umyj, a następnie natnij wzdłuż w czterech miejscach.

Krok 2

Zmiażdż czosnek i zmieszaj go z bazylią. Tak przygotowaną marynatą natrzyj nacięcia każdej cukinii.

Krok 3

Piecz w folii aluminiowej około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z rokpolem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej