
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1
1
225 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.
Krok 2
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.
Krok 4
Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.
Krok 5
Następnie wyłożyć krem do karpatki.
Krok 6
Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.
Krok 7
Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.
Krok 8
Włożyć do lodówki.
Krok 9
Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























