"Cycki teściowej" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

"Cycki teściowej"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1

1

225 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.

Krok 2

Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.

Krok 4

Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.

Krok 5

Następnie wyłożyć krem do karpatki.

Krok 6

Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.

Krok 7

Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.

Krok 8

Włożyć do lodówki.

Krok 9

Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "Cycki teściowej" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej