
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1
1
225 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.
Krok 2
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.
Krok 4
Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.
Krok 5
Następnie wyłożyć krem do karpatki.
Krok 6
Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.
Krok 7
Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.
Krok 8
Włożyć do lodówki.
Krok 9
Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























