
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 opakowanie
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1
1
225 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos.
Krok 2
Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny.
Krok 4
Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania.
Krok 5
Następnie wyłożyć krem do karpatki.
Krok 6
Na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu.
Krok 7
Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową.
Krok 8
Włożyć do lodówki.
Krok 9
Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ;) Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej