Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

40 dekagramów

2 opakowania

500 gramów

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i studzimy. Ser ucieramy z Kasią i cukrem pudrem. Dodajemy ubitą na sztywno bitą śmietanę i delikatnie mieszamy, wlewając na koniec gęstniejącą galaretkę cytrynową. Masę wylewamy na ułożone na blasze biszkopty. Na stężałej masie układamy umyte i obrane truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej