Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

40 dekagramów

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

500 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i studzimy. Ser ucieramy z Kasią i cukrem pudrem. Dodajemy ubitą na sztywno bitą śmietanę i delikatnie mieszamy, wlewając na koniec gęstniejącą galaretkę cytrynową. Masę wylewamy na ułożone na blasze biszkopty. Na stężałej masie układamy umyte i obrane truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej