Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżeczki

0.33 szklanki

2 łyżki

250 gramów

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

250 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej