Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
null
2 łyżeczki
0.33 szklanki
2 łyżki
250 gramów
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
250 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej