Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżeczki

0.33 szklanki

2 łyżki

250 gramów

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

250 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej