Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
null
2 łyżeczki
0.33 szklanki
2 łyżki
250 gramów
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
250 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej