Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
null
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
0.25 łyżeczki
0.33 szklanki
0.25 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej