Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

0.25 łyżeczki

0.33 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata: dwie łyżki świeżych liści mięty, dwie łyżeczki startej skórki z cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki uprażonych ziaren kopru włoskiego, dwie łyżeczki ziaren kminu rzymskiego,0,25 łyżeczki startego cynamonu, 0,33 szklanki oliwy, 0,25 zklanki octu winnego, dwie łyżki soku z cytryny.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Odstaw do lodówki na dwa dni. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne i zielone oliwki marynowane w marynacie cytrusowo- ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej