Tarta Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać sól i oliwę. Wodę wlewać małymi ilościami, wyrabiając ciasto. Musi być gęste i elastyczne, nie lepić się. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.

Krok 2

Sos Toscana wymieszać z roztrzepanymi jajkami - zaleć tartę.

Krok 3

Na wierzchu ułożyć tofu pokrojone w kostkę, udekorować ścinkami ciasta. Piec45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nigiri-sushi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej