
Składniki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
30 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać mąkę, dodać sól i oliwę. Wodę wlewać małymi ilościami, wyrabiając ciasto. Musi być gęste i elastyczne, nie lepić się. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.
Krok 2
Sos Toscana wymieszać z roztrzepanymi jajkami - zaleć tartę.
Krok 3
Na wierzchu ułożyć tofu pokrojone w kostkę, udekorować ścinkami ciasta. Piec45 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej