Tarta Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać sól i oliwę. Wodę wlewać małymi ilościami, wyrabiając ciasto. Musi być gęste i elastyczne, nie lepić się. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.

Krok 2

Sos Toscana wymieszać z roztrzepanymi jajkami - zaleć tartę.

Krok 3

Na wierzchu ułożyć tofu pokrojone w kostkę, udekorować ścinkami ciasta. Piec45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej