
Składniki
300 gramów
5 ziaren
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
We wrzątku rozpuść 50 gram prasowanego kokosa , wlej do malaksera, dodaj czosnek, chilli, imbir, łodygi kolendry i zmiksuj wszystko razem.
Krok 2
Na oleju arachidowym podsmaż orzechy nerkowca, ziarenka pieprzu, goździki i cynamon.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i dodaj. Gdy cebula zmięknie – wsyp ryż, dobrze pomieszaj i parę minut podsmażaj.
Krok 4
Wlej kokosową mieszankę i gotuj dalsze 3 minuty.
Krok 5
Dodaj groszek i szklankę gorącej wody. Dokładnie wymieszaj, przykryj i 8 minut gotuj na małym ogniu.
Krok 6
Dodaj bulionetkę Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























