Zielony ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony ryż

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

5 ziaren

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzątku rozpuść 50 gram prasowanego kokosa , wlej do malaksera, dodaj czosnek, chilli, imbir, łodygi kolendry i zmiksuj wszystko razem.

Krok 2

Na oleju arachidowym podsmaż orzechy nerkowca, ziarenka pieprzu, goździki i cynamon.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i dodaj. Gdy cebula zmięknie – wsyp ryż, dobrze pomieszaj i parę minut podsmażaj. 

Krok 4

Wlej kokosową mieszankę i gotuj dalsze 3 minuty.

Krok 5

Dodaj groszek i szklankę gorącej wody. Dokładnie wymieszaj, przykryj i 8 minut gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj bulionetkę Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej