Zielony ryż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony ryż

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

5 ziaren

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzątku rozpuść 50 gram prasowanego kokosa , wlej do malaksera, dodaj czosnek, chilli, imbir, łodygi kolendry i zmiksuj wszystko razem.

Krok 2

Na oleju arachidowym podsmaż orzechy nerkowca, ziarenka pieprzu, goździki i cynamon.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i dodaj. Gdy cebula zmięknie – wsyp ryż, dobrze pomieszaj i parę minut podsmażaj. 

Krok 4

Wlej kokosową mieszankę i gotuj dalsze 3 minuty.

Krok 5

Dodaj groszek i szklankę gorącej wody. Dokładnie wymieszaj, przykryj i 8 minut gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Dodaj bulionetkę Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony ryż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bób z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej