Czeko-naleśniki z serkiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeko-naleśniki z serkiem i owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 szklanka

null

6 łyżek

1 opakowanie

400 gramów

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

25 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.

Krok 2

Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.

Krok 3

Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.

Krok 4

Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.

Krok 6

Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.

Krok 7

Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej