Składniki
3 łyżki
1 szklanka
25 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
6 łyżek
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.
Krok 2
Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.
Krok 3
Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.
Krok 4
Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.
Krok 5
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
Krok 6
Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.
Krok 7
Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej