Czeko-naleśniki z serkiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeko-naleśniki z serkiem i owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

25 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

6 łyżek

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.

Krok 2

Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.

Krok 3

Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.

Krok 4

Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.

Krok 6

Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.

Krok 7

Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej