
Składniki
3 łyżki
1 szklanka
25 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
6 łyżek
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.
Krok 2
Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.
Krok 3
Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.
Krok 4
Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.
Krok 5
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
Krok 6
Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.
Krok 7
Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej