Czeko-naleśniki z serkiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeko-naleśniki z serkiem i owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

25 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

6 łyżek

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.

Krok 2

Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.

Krok 3

Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.

Krok 4

Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.

Krok 6

Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.

Krok 7

Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej