
Składniki
3 łyżki
1 szklanka
25 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
6 łyżek
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.
Krok 2
Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.
Krok 3
Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.
Krok 4
Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.
Krok 5
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
Krok 6
Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.
Krok 7
Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej