Czeko-naleśniki z serkiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeko-naleśniki z serkiem i owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 szklanka

null

6 łyżek

1 opakowanie

400 gramów

0.5 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

25 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.

Krok 2

Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.

Krok 3

Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.

Krok 4

Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.

Krok 6

Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.

Krok 7

Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeko-naleśniki z serkiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej