Czereśnie z kremem z migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czereśnie z kremem z migdałów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie wypłukać i wysuszyć, wydrylować. W garnuszku zagotować sok z czerwonej porzeczki i wrzucić do niego czereśnie i laskę cynamonu. Dodać do smaku 1 łyżkę cukru i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody, którą potrzebujemy do zagęszczenia soku. Po zagęszczeniu soku, jeszcze raz zagotować i poczekać aż ostygnie. Migdały podsmażyć na patelni, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodać do nich migdały. Śmietanę kremówkę ubić, dosypując do niej powoli cukier waniliowy. Śmietanę dodać bardzo ostrożnie do wcześniej przygotowanej masy migdałowej. Taką masę przelać na kompot i obłożyć czereśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czereśnie z kremem z migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka ze smażonym tofu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej