
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie wypłukać i wysuszyć, wydrylować. W garnuszku zagotować sok z czerwonej porzeczki i wrzucić do niego czereśnie i laskę cynamonu. Dodać do smaku 1 łyżkę cukru i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody, którą potrzebujemy do zagęszczenia soku. Po zagęszczeniu soku, jeszcze raz zagotować i poczekać aż ostygnie. Migdały podsmażyć na patelni, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodać do nich migdały. Śmietanę kremówkę ubić, dosypując do niej powoli cukier waniliowy. Śmietanę dodać bardzo ostrożnie do wcześniej przygotowanej masy migdałowej. Taką masę przelać na kompot i obłożyć czereśniami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej