Delicja pomarańczowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

krem:

2 opakowania

2 szklanki

2 opakowania

masa śmietanowa:

600 mililitrów

3 łyżki

3 łyżeczki

polewa:

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie po jednym żółtku.

Krok 2

Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą, dodać olej.

Krok 3

Upiec biszkopt w formie 24 x 34 cm.

Krok 4

Po wystudzeniu biszkopta zdjąć jego wierzch -skórkę.

Krok 5

Zagotować sok z pomarańczy, a w soku z mandarynek rozprowadzić budynie i wlać go do gotującego soku pomarańczowego.

Krok 6

Ugotowany budyń połączyć z mandarynkami i gorący wyłożyć na biszkopt.

Krok 7

Odstawić do wystygnięcia.

Krok 8

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody.

Krok 9

Śmietanę wyłożyć na budyń. Na śmietanie ułożyć herbatniki i zalać je czekoladą rozpuszczoną w ciepłej śmietanie. Dowolnie udekorować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delicja pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Adam i Ewa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej