Deser amerykański z bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser amerykański z bitą śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj z whiskey i stopniowo dodawaj do nich cukier puder. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.

Krok 2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, mleko oraz stopione masło.

Krok 3

Wyrób ciasto i formuj małe kuleczki, które kładź obok siebie w formie wyłożonej pergaminem.

Krok 4

Kuleczki polej masą z żółtek i cukru i włóż do średnio nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut.

Krok 5

Kulki rozdziel do pucharków, dodaj do nich wybrane owoce, np. truskawki, maliny, pomarańcze, brzoskwinie, ananasa.

Krok 6

Na owocach ułóż śmietanę i posyp ją kakao oraz posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser amerykański z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej