
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
2 szklanki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jogurt zmiksuj z majonezem, curry, żółtkami i startą na tarce cebulą.
Krok 4
Ogórki i białka drobno posiekaj, po czym połącz z sosem. Wymieszaj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej