Domowa wędlina z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa wędlina z indyka

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka włóż do miski, polej oliwą, posyp przyprawą. Wszystko wymieszaj, aby mięso zostało dokładnie obtoczone.

Krok 2

Na patelnię wlej 2 łyżki wody, rozgrzej i połóż mięso. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-10 minut. Mięso puści sok, który następnie wyparuje. Kiedy mięso trochę się zrumieni, dolej 2 łyżki wody. Woda rozpuści przypieczony sok z mięsa. W tym soku obtocz mięso i przełóż je na drugą stronę. Przykryj i znowu smaż kilka minut.

Krok 3

Kiedy cała woda wyparuje, a mięso lekko się zrumieni, powtórz operację dolania wody, obtoczenia mięsa i przekręcenia do drugą stronę. Proces powtórz kilka razy, aby całkowity czas smażenia wyniósł około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej