Domowy 3 bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

19

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

40 dekagramów

3 łyżki

3 szklanki

2 opakowania

0.5 opakowania

0.75 szklanki

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę wyłożyć herbatnikami.

Krok 2

Masę krówkową podgrzać.

Krok 3

Wylać na ciastka, posypać płatkami migdałowymi i przykryć warstwą herbatników.

Krok 4

2 szklanki mleka zagotować, do wrzącego wlać budynie wymieszane z resztą mleka.

Krok 5

Włożyć Kasię, gotować 2 minuty.

Krok 6

Dodać 1/2 szklanki cukru.

Krok 7

Przestudzony krem wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwą ciastek.

Krok 8

Lekko docisnąć.

Krok 9

Wstawić do lodówki.

Krok 10

Schłodzoną śmietanę ubić z resztą cukru.

Krok 11

Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić.

Krok 12

Połączyć ze śmietaną.

Krok 13

Krem rozsmarować na cieście.

Krok 14

Posypać wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy 3 bitDomowy 3 bit

Jeśli szukasz łatwego w przygotowaniu ciasta bez pieczenia, domowy 3 bit będzie dla Ciebie idealnym rozwiązaniem. Ciasto składa się z kilku warstw herbatników, przekładanych słodkimi masami: krówkową oraz budyniową. Budyń możesz zrobić samodzielnie lub użyć gotowego, na przykład o smaku waniliowym lub śmietankowym. Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić smak deseru, poszczególne warstwy posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi lub przełóż dżemem – sprawdzi się np. truskawkowy lub morelowy. Na koniec całość udekoruj bitą śmietaną i startą drobno gorzką czekoladą. Pamiętaj, by ciasto przed podaniem włożyć na jakiś czas do lodówki (najlepiej, jeśli będzie się schładzać przez całą noc, ale nie jest to konieczne). Dzięki temu przygotowane masy stężeją, a herbatniki staną się bardziej miękkie. Domowy 3 bit serwuj latem do owocowych mrożonych herbat i smoothies, a zimną do gorącego kakao lub kawy. Przygotuj to proste ciasto, które zachwyca swoją kremową konsystencją oraz intensywnym smakiem. Życzymy smacznego!