Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, wypatrosz i posól.
Krok 2
Paprykę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż i wymieszaj z natką oraz masłem.
Krok 3
Pastą wypełnij rybę. Przełóż ją do żaroodpornego naczynia
Krok 4
Piecz 30 minut w piekarniku. Przed podaniem skrop cytryną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej