
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, wypatrosz i posól.
Krok 2
Paprykę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż i wymieszaj z natką oraz masłem.
Krok 3
Pastą wypełnij rybę. Przełóż ją do żaroodpornego naczynia
Krok 4
Piecz 30 minut w piekarniku. Przed podaniem skrop cytryną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej