Dorada po tunezyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada po tunezyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, wypatrosz i posól.

Krok 2

Paprykę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż i wymieszaj z natką oraz masłem.

Krok 3

Pastą wypełnij rybę. Przełóż ją do żaroodpornego naczynia

Krok 4

Piecz 30 minut w piekarniku. Przed podaniem skrop cytryną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej