Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza opłucz, wytrzyj, posyp połową pęczka kopru i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Na patelni podduś na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Do tego dodaj sok z cytryny, resztę kopru oraz rybę. Duś do miękkości 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej