
Składniki
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza opłucz, wytrzyj, posyp połową pęczka kopru i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Na patelni podduś na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Do tego dodaj sok z cytryny, resztę kopru oraz rybę. Duś do miękkości 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej