Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza opłucz, wytrzyj, posyp połową pęczka kopru i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Na patelni podduś na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Do tego dodaj sok z cytryny, resztę kopru oraz rybę. Duś do miękkości 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie koperkowo – cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej