Dyskoteka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dyskoteka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

0.5 litra

30 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki osobno ugotować i wlać na osobne głębokie talerze do ostygnięcia. Później pokroić je w kostki.

Krok 2

Mleko zagotować i przestudzić. Do ciepłego mleka wkładamy żelatynę rozrobioną w wodzie, dodajemy śmietanę i miksujemy.

Krok 3

Do tego dajemy cukier waniliowy i cukier zwykły.

Krok 4

Miksujemy tak długo, aż będzie dużo piany.

Krok 5

Następnie pokrojoną galaretkę wrzucamy do okrągłej blachy i zalewamy masą.

Krok 6

Przemieszamy, by galaretki nie były złączone i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Polecam szczególnie na lato.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej