Dyskoteka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

0.5 litra

30 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki osobno ugotować i wlać na osobne głębokie talerze do ostygnięcia. Później pokroić je w kostki.

Krok 2

Mleko zagotować i przestudzić. Do ciepłego mleka wkładamy żelatynę rozrobioną w wodzie, dodajemy śmietanę i miksujemy.

Krok 3

Do tego dajemy cukier waniliowy i cukier zwykły.

Krok 4

Miksujemy tak długo, aż będzie dużo piany.

Krok 5

Następnie pokrojoną galaretkę wrzucamy do okrągłej blachy i zalewamy masą.

Krok 6

Przemieszamy, by galaretki nie były złączone i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Polecam szczególnie na lato.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyskoteka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Farfalle ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej