Makaron z pesto bazyliowym, cukinią: szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.

Krok 2

W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej