Makaron z pesto bazyliowym, cukinią: szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.

Krok 2

W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyzy z serem cebulkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej