Makaron z pesto bazyliowym, cukinią: szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.

Krok 2

W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej