Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.
Krok 2
W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.
Krok 3
Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej