Ekspresowy makaron fusilli z cukinią i bazyliowym pesto
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
300 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do dużego garnka nalewamy wodę, solimy i zagotowujemy.
Krok 2
W tym czasie myjemy cukinię, kroimy w grubą kostkę.
Krok 3
Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
4 minuty przed końcem gotowania makaronu dorzucamy do niego pokrojone cukinie. Po upływie tego krótkiego czasu makaron z cukinią odcedzamy i dodajemy pesto mieszając wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej