
Składniki
2 łyżki
30 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser rozgnieć widelcem lub jeżeli jest wystarczająco twardy zetrzyj na tarce.
Krok 2
Wymieszaj ze śmietaną, majonezem i octem.
Krok 3
Dopraw do smaku sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu Tabasco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej