Elegancki sos z sera pleśniowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki sos z sera pleśniowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

30 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozgnieć widelcem lub jeżeli jest wystarczająco twardy zetrzyj na tarce.

Krok 2

Wymieszaj ze śmietaną, majonezem i octem.

Krok 3

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancki sos z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej