fantazja z roladkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

fantazja z roladkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij
fantazja z roladkami

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

masa:

1 opakowanie

0.5 litra

3 łyżki

3 opakowania

0.5 słoika

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem (całe), dodać wymieszane z proszkiem do pieczenia, piec przez ok. 40min.

Krok 2

Wystudzić biszkopt, przeciąć go w proporcji 2/3 i 1/3 ciasta.

Krok 3

Pierwszą część wkładamy do blachy.

Krok 4

Gotujemy budyń wsypujemy 1 sypką galaretkę i miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Gorącą masę wylewamy na biszkopt.

Krok 5

Pozostałą część biszkoptu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Roladki kroimy i układamy na masie.

Krok 6

galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody każda i gdy będą lekko sprężyste, polewamy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śmietanowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej