fantazja z roladkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij
fantazja z roladkami

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

masa:

1 opakowanie

0.5 litra

3 łyżki

3 opakowania

0.5 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem (całe), dodać wymieszane z proszkiem do pieczenia, piec przez ok. 40min.

Krok 2

Wystudzić biszkopt, przeciąć go w proporcji 2/3 i 1/3 ciasta.

Krok 3

Pierwszą część wkładamy do blachy.

Krok 4

Gotujemy budyń wsypujemy 1 sypką galaretkę i miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Gorącą masę wylewamy na biszkopt.

Krok 5

Pozostałą część biszkoptu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Roladki kroimy i układamy na masie.

Krok 6

galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody każda i gdy będą lekko sprężyste, polewamy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • fantazja z roladkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej