Faworki (Chrust) przepis – Zobacz na przepisy.pl

Faworki (Chrust)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

125 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.75 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włożyć do miski.

Krok 2

Początkowo wymieszać. Gdy ciasto będzie stanowić jednolitą masę przełożyć je na stolnicę i dobrze wyrobić.

Krok 3

W razie potrzeby (gdy za mocno będzie się kleić) podsypywać mąką.

Krok 4

Wyrobione ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm.

Krok 5

Pociąć na pasy ok 3 cm. Każdy pasek przeciąć na skos (tak by wyszedł romb).

Krok 6

Każdy romb naciąć wzdłuż pośrodku i przewlec przez otwór.

Krok 7

Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron .

Krok 8

Oczywiście posypać cukrem pudrem , tylko jak troszkę ostygną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej