Faworki (Chrust)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

125 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.75 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włożyć do miski.

Krok 2

Początkowo wymieszać. Gdy ciasto będzie stanowić jednolitą masę przełożyć je na stolnicę i dobrze wyrobić.

Krok 3

W razie potrzeby (gdy za mocno będzie się kleić) podsypywać mąką.

Krok 4

Wyrobione ciasto rozwałkować na ok 3-4 mm.

Krok 5

Pociąć na pasy ok 3 cm. Każdy pasek przeciąć na skos (tak by wyszedł romb).

Krok 6

Każdy romb naciąć wzdłuż pośrodku i przewlec przez otwór.

Krok 7

Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron .

Krok 8

Oczywiście posypać cukrem pudrem , tylko jak troszkę ostygną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faworki (Chrust) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej