FILADELFIA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1544

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

2 łyżki

4 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suchary zmielić i wymieszać z nutellą.

Krok 2

Kremówkę ubić z cukrem pudrem, wymieszać z serkami.

Krok 3

Galaretkę zrobić na soku z kompotu.

Krok 4

Układamy warstwami suchary z nutellą, na to wysypać płatki migdałowe, masę ze śmietany, na wierzch ułożyć wiśnie i zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FILADELFIA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej