Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami
średnie
0 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 kilogram
1.5 kilograma
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.
Krok 3
Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.
Krok 4
Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej