Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 kilogram

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.

Krok 3

Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej