Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 kilogram

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.

Krok 3

Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej