Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 kilogram

1.5 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, a następnie rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój w drobne słupki i zalej wodą oraz zalewą ze szparagów. Dopraw.

Krok 3

Z plastrów cielęciny zwijaj rolki i spinaj wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowaną cielęcinę włóż do rosołu i gotuj 8-10 minut. Udekoruj pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fileciki cielęce ze szparagami i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka do obiadu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej