Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym
średnie
11 osób zapisało

Składniki
null
null
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 szklanka
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 6
Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.
Krok 7
Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 1
Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.
Krok 2
Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.
Krok 3
Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.
Krok 4
Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej