Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym
średnie
11 osób zapisało

Składniki
null
null
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 szklanka
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 6
Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.
Krok 7
Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 1
Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.
Krok 2
Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.
Krok 3
Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.
Krok 4
Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























