Składniki
null
null
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 szklanka
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 6
Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.
Krok 7
Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 1
Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.
Krok 2
Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.
Krok 3
Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.
Krok 4
Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej