Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 szklanka

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 6

Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.

Krok 7

Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 1

Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.

Krok 2

Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.

Krok 3

Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.

Krok 4

Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej