Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

null

null

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 6

Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.

Krok 7

Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 1

Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.

Krok 2

Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.

Krok 3

Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.

Krok 4

Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej