Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 szklanka

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 6

Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.

Krok 7

Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 1

Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.

Krok 2

Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.

Krok 3

Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.

Krok 4

Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej