
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
3 łyżki
null
null
1 pęczek
3 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa, oprócz pora, obierz i umyj. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do czasu gdy warzywa będą miękkie przez 30 minut.
Krok 2
Przecedź przez sitko, bulion pozostaw do wystygnięcia. Gdy już przestygnie włóż do niego umyte i pokrojone w mniejsze kawałki filety.
Krok 3
Zagotuj, zestaw z ognia i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Dwie pomarańcze obierz ze skórek i podziel na cząstki, z pozostałej wyciśnij sok, wymieszaj ze szklanką wywaru warzywnego zagotuj.
Krok 5
Ubijają dodaj śmietanę, dopraw do smaku.
Krok 6
Zieloną część pora odetnij i potnij w cieniutkie paseczki, obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku.
Krok 7
Filety rybne przełóż na talerz, zalej owocowym sosem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej