Filety w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety w sosie pomarańczowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

3 łyżki

null

null

1 pęczek

3 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa, oprócz pora, obierz i umyj. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do czasu gdy warzywa będą miękkie przez 30 minut.

Krok 2

Przecedź przez sitko, bulion pozostaw do wystygnięcia. Gdy już przestygnie włóż do niego umyte i pokrojone w mniejsze kawałki filety.

Krok 3

Zagotuj, zestaw z ognia i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Dwie pomarańcze obierz ze skórek i podziel na cząstki, z pozostałej wyciśnij sok, wymieszaj ze szklanką wywaru warzywnego zagotuj.

Krok 5

Ubijają dodaj śmietanę, dopraw do smaku.

Krok 6

Zieloną część pora odetnij i potnij w cieniutkie paseczki, obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku.

Krok 7

Filety rybne przełóż na talerz, zalej owocowym sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej