Filety w sosie pomarańczowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety w sosie pomarańczowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

3 łyżki

null

null

1 pęczek

3 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa, oprócz pora, obierz i umyj. Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do czasu gdy warzywa będą miękkie przez 30 minut.

Krok 2

Przecedź przez sitko, bulion pozostaw do wystygnięcia. Gdy już przestygnie włóż do niego umyte i pokrojone w mniejsze kawałki filety.

Krok 3

Zagotuj, zestaw z ognia i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Dwie pomarańcze obierz ze skórek i podziel na cząstki, z pozostałej wyciśnij sok, wymieszaj ze szklanką wywaru warzywnego zagotuj.

Krok 5

Ubijają dodaj śmietanę, dopraw do smaku.

Krok 6

Zieloną część pora odetnij i potnij w cieniutkie paseczki, obgotuj przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku.

Krok 7

Filety rybne przełóż na talerz, zalej owocowym sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety w sosie pomarańczowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej