Gambas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gambas w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

18 sztuk

150 gramów

1 pęczek

1 łyżka

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wraz z 150 ml wody podgrzej z oliwą.

Krok 2

Mąkę przesiej, wlej podgrzane piwo i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Krewetki umyj i osusz. Szczypiorek posiekaj, a olej rozgrzej w rondlu.

Krok 4

Białko ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.

Krok 5

Krewetki panieruj w cieście. Wkładaj na gorący tłuszcz i smaż około 3 minuty.

Krok 6

Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Posyp szczypiorkiem. Udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej