Gambas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gambas w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

18 sztuk

150 gramów

1 pęczek

1 łyżka

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wraz z 150 ml wody podgrzej z oliwą.

Krok 2

Mąkę przesiej, wlej podgrzane piwo i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Krewetki umyj i osusz. Szczypiorek posiekaj, a olej rozgrzej w rondlu.

Krok 4

Białko ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.

Krok 5

Krewetki panieruj w cieście. Wkładaj na gorący tłuszcz i smaż około 3 minuty.

Krok 6

Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Posyp szczypiorkiem. Udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
38 osób ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej