Znakomity dorsz z Saragossy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

300 gramów

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej