
Składniki
800 gramów
300 gramów
1 łyżka
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.
Krok 3
Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej