Znakomity dorsz z Saragossy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity dorsz z Saragossy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

300 gramów

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej