Znakomity dorsz z Saragossy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity dorsz z Saragossy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

300 gramów

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej