
Składniki
800 gramów
300 gramów
1 łyżka
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.
Krok 3
Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej