Znakomity dorsz z Saragossy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity dorsz z Saragossy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

300 gramów

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, potnij w plastry i dodaj do cebuli. Oprósz solą i pieprzem, smaż na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Rybę pokrój na kawałki. Oba składniki dodaj do ziemniaków.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj dorsza posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity dorsz z Saragossy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej