Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka umyć. Ułożyć w garnku . Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut przy uchylonej pokrywce. Wyjąć mięso ( wywar użyć na zupę ). Wyluzować kości i chrząstki. Usunąć skórę. Udka posypać szczyptą przyprawy do drobiu i pieprzem. Mięso ucisnąć lekko tak by sie uformowały 2 owalne kotleciki. Jajko dobrze roztrzepać . Bułkę tartą wymieszać z rozkruszoną mini kostką Pietruszka, oraz resztą przyprawy do drobiu. Panierować kurczaka w bułce - jajku- bułce- jajku i znów bułce nadając mu w trakcie panierowania kształtny owal. Na patelni rozgrzać olej .Wkruszyć na niego mini kostkę Czosnek. Wymieszać. Smażyć na aromatyzowanym czosnkiem oleju kotleciki z kurczaka. W ostatniej fazie smażenia dodać masło.

Krok 2

Podawać z ziemniakami z wody i surówką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej