Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka umyć. Ułożyć w garnku . Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut przy uchylonej pokrywce. Wyjąć mięso ( wywar użyć na zupę ). Wyluzować kości i chrząstki. Usunąć skórę. Udka posypać szczyptą przyprawy do drobiu i pieprzem. Mięso ucisnąć lekko tak by sie uformowały 2 owalne kotleciki. Jajko dobrze roztrzepać . Bułkę tartą wymieszać z rozkruszoną mini kostką Pietruszka, oraz resztą przyprawy do drobiu. Panierować kurczaka w bułce - jajku- bułce- jajku i znów bułce nadając mu w trakcie panierowania kształtny owal. Na patelni rozgrzać olej .Wkruszyć na niego mini kostkę Czosnek. Wymieszać. Smażyć na aromatyzowanym czosnkiem oleju kotleciki z kurczaka. W ostatniej fazie smażenia dodać masło.

Krok 2

Podawać z ziemniakami z wody i surówką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowany kurczak panierowany na czosnkowo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej