Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.
Krok 2
Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.
Krok 4
Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.
Krok 6
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej