Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

Autor: Tomasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.

Krok 2

Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.

Krok 4

Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.

Krok 6

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej