Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.

Krok 2

Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.

Krok 4

Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.

Krok 6

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej