Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.

Krok 2

Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.

Krok 4

Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.

Krok 6

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po chińsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej