
Składniki
225 gramów
55 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
350 gramów
115 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miksuję masło z cukrem. Potem dodaję żółtko i dokładnie miksuję. Wsypuję mąkę oraz migdały. Zagniatam rękoma. Ciasto jest miękkie. Formuję je na kształ bagietki i kroję na 24 40-gramowe kółka. Robię z nich kulki i lekko spłaszczam albo formuję księżyce. Kładę na pergaminie na blasze i piekę przez ok. 15 minut w 180 stopniach, aż będą jasnobrązowe. Wyjmuję i obficie posypuję cukrem pudrem. Gdy ostygną, to znów je posypuję i zostawiam na 3- 4 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej