Greckie ciasteczka migdałowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Greckie ciasteczka migdałowe

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

225 gramów

55 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

350 gramów

115 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miksuję masło z cukrem. Potem dodaję żółtko i dokładnie miksuję. Wsypuję mąkę oraz migdały. Zagniatam rękoma. Ciasto jest miękkie. Formuję je na kształ bagietki i kroję na 24 40-gramowe kółka. Robię z nich kulki i lekko spłaszczam albo formuję księżyce. Kładę na pergaminie na blasze i piekę przez ok. 15 minut w 180 stopniach, aż będą jasnobrązowe. Wyjmuję i obficie posypuję cukrem pudrem. Gdy ostygną, to znów je posypuję i zostawiam na 3- 4 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Greckie ciasteczka migdałowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej