Grillowane koreczki warzywne

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

300

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy na kawałki jednakowej grubości. Paprykę w większą kostkę. Solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy na rozgrzanej wcześniej patelni grillowej.

Krok 2

Cukinię kroimy nożykiem na wąziutkie paseczki wzdłuż całej cukinii. Solimy i odstawiamy na chwilę, po czym grillujemy i odkładamy do ostygnięcia. Układamy cukinie na desce i na jednym końcu nakładamy po pół łyżeczki serka i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy.

Krok 3

Na wykałaczkę nakładamy po kolei - pieczarkę, paprykę, cukinię, pieczarkę, paprykę i znowu pieczarkę. Podajemy udekorowane jeszcze listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej