Grillowane koreczki warzywne - koreczki na grilla | Przepisy.pl

Grillowane koreczki warzywne

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy na kawałki jednakowej grubości. Paprykę w większą kostkę. Solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy na rozgrzanej wcześniej patelni grillowej.

Krok 2

Cukinię kroimy nożykiem na wąziutkie paseczki wzdłuż całej cukinii. Solimy i odstawiamy na chwilę, po czym grillujemy i odkładamy do ostygnięcia. Układamy cukinie na desce i na jednym końcu nakładamy po pół łyżeczki serka i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy.

Krok 3

Na wykałaczkę nakładamy po kolei - pieczarkę, paprykę, cukinię, pieczarkę, paprykę i znowu pieczarkę. Podajemy udekorowane jeszcze listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej