Grillowane koreczki warzywne - koreczki na grilla | Przepisy.pl pixel

Grillowane koreczki warzywne

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy na kawałki jednakowej grubości. Paprykę w większą kostkę. Solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy na rozgrzanej wcześniej patelni grillowej.

Krok 2

Cukinię kroimy nożykiem na wąziutkie paseczki wzdłuż całej cukinii. Solimy i odstawiamy na chwilę, po czym grillujemy i odkładamy do ostygnięcia. Układamy cukinie na desce i na jednym końcu nakładamy po pół łyżeczki serka i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy.

Krok 3

Na wykałaczkę nakładamy po kolei - pieczarkę, paprykę, cukinię, pieczarkę, paprykę i znowu pieczarkę. Podajemy udekorowane jeszcze listkami rzeżuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane koreczki warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej