PRZEPISY.PL
Grissini - autor: Edyta Kyzioł

Grissini

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna2 szklanki
  • sól1 łyżeczka
  • cukier1 łyżeczka
  • drożdże40 g
  • ciepła woda1 szklanka
  • Krok 1

    Mąkę przesiej do miski i wymieszaj ją z solą. Pośrodku zrób niewielki dołek. Drożdże pokrusz do ciepłej wody, wymieszaj i wlej do mąki. Zasyp cukrem i odrobiną mąki. Odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły pracować. Następnie dodaj oliwę i wyrób ciasto.
  • Krok 2

    Ciasto podziel na trzy części. Do jednej dodaj przyprawę gyros, do drugiej rozdrób mini czosnek, a do trzeciej części smażoną cebulkę Knorr.
  • Krok 3

    Ciasta włóż do trzech osobnych miseczek, przykryj ściereczką i odstaw na ok. 40 minut.
  • Krok 4

    Następnie na posypanym mąką blacie wyrób ciasta, oddzielając po kawałeczku i formując cienkie paluchy. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 5

    Każdy paluch posmaruj ketchupem. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

5
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe