
Składniki
2 litry
2 sztuki
1 sztuka
40 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 40 minut. Odcedzamy wywar. Grzyby możemy po ostygnięciu pokroić i wrzucić z powrotem do zupy.
Krok 2
W wywarze rozpuszczamy dwa buliony na włoszczyźnie Knorr i dodajemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Krok 3
Dodajemy mini kostkę Pietruszka Knorr, zabielamy śmietaną. Jest to tradycyjna zupa grzybowa przygotowywana w porze Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w regionie Polski Środkowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej