Grzybowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa z kaszą jęczmienną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

2 litry

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 40 minut. Odcedzamy wywar. Grzyby możemy po ostygnięciu pokroić i wrzucić z powrotem do zupy.

Krok 2

W wywarze rozpuszczamy dwa buliony na włoszczyźnie Knorr i dodajemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.

Krok 3

Dodajemy mini kostkę Pietruszka Knorr, zabielamy śmietaną. Jest to tradycyjna zupa grzybowa przygotowywana w porze Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w regionie Polski Środkowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej