Grzybowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa z kaszą jęczmienną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 litry

2 sztuki

1 sztuka

40 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 40 minut. Odcedzamy wywar. Grzyby możemy po ostygnięciu pokroić i wrzucić z powrotem do zupy.

Krok 2

W wywarze rozpuszczamy dwa buliony na włoszczyźnie Knorr i dodajemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.

Krok 3

Dodajemy mini kostkę Pietruszka Knorr, zabielamy śmietaną. Jest to tradycyjna zupa grzybowa przygotowywana w porze Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w regionie Polski Środkowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej