
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.
Krok 2
Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 5
Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej