Guacamole, czyli meksykański dip przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Guacamole, czyli meksykański dip

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.

Krok 2

Pomidora sparz i obierz ze skórki.

Krok 3

Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.

Krok 5

Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole, czyli meksykański dip - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej