
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.
Krok 2
Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 5
Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej