
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.
Krok 2
Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 5
Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej