
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
Obsmaż na oleju.
Krok 3
Przecier pomidorowy wymieszaj ze śmietaną i wlej do mięsa. zagotuj.
Krok 4
Oprósz Przyprawą do mięs Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Następnie dodaj wodę i duś 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej