Hiszpańska czekolada na gorąco z nutą wanilii – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska czekolada na gorąco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

280 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.

Krok 3

Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej