Hiszpańska czekolada na gorąco z nutą wanilii – Zobacz na przepisy.pl

Hiszpańska czekolada na gorąco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

280 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.

Krok 3

Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej