
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
280 gramów
0.75 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.
Krok 2
Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.
Krok 3
Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.
Krok 4
Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Sałatka szefa z szynką
15 min.
łatwe
Podobne przepisy
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej