Hiszpańska czekolada na gorąco z nutą wanilii – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska czekolada na gorąco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

280 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.

Krok 3

Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka Marynarza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej