Składniki
1 szczypta
1 szklanka
280 gramów
0.75 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.
Krok 2
Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.
Krok 3
Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.
Krok 4
Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Tort czekoladowy z kremem kawowym
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej