Hiszpańska czekolada na gorąco z nutą wanilii – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska czekolada na gorąco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

280 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.

Krok 3

Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej