Hiszpańska czekolada na gorąco z nutą wanilii – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska czekolada na gorąco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

280 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mocno podgrzej mleko, nie doprowadzając do wrzenia.

Krok 2

Dodaj czekoladę, mleko w proszku i sól.

Krok 3

Mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 4 minut do momentu, gdy czekolada będzie jednolita.

Krok 4

Zdejmij z ognia i dolej wybrany ekstrakt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej