
Składniki
1 sztuka
null
1 szklanka
null
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek kiszony pokrój w plastry. Cebulę pokrój w cienkie krążki.
Krok 2
Bułki opiecz w piekarniku, aby były chrupiące.
Krok 3
Parówki ugotuj.
Krok 4
Do bułek nakładaj ketchup i musztardę, następnie parówkę, kilka plastrów ogórka i cebuli.
Krok 5
Obsyp kukurydzą i polej jeszcze raz musztardą i ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej